top of page
  • Foto van schrijverThe DatingPro Marianne

Niets is persoonlijk

Je profiel ziet er fantastisch uit en je bent aan het chatten met een leuk persoon. Jij ziet het wel zitten, maar de ander haakt niet aan... Of je hebt het zo ver gekregen dat jullie even een drankje gaan doen. Maar na de date komt het hoogste woord eruit.. 'Sorry, maar ik voel em niet'. Dat is al heel galant trouwens, want vaak hoor je ook niets meer.


Weet dan, en knoop dit ontzettend goed in je oren, niets is persoonlijk!! Het ligt niet aan wie jij bent als mens en hoe jij in het leven staat. Hoe je er uit ziet en wat voor kleding je aan hebt. Het is de situatie die de persoon afwijst of er voor zorgt dat de ander op dat moment niet verder gaat. Want zeg nou eens eerlijk, hoe goed kan jij jezelf écht laten zien hoe je bent online?

Het is de situatie, waarin het gaat om de timing, de stemming, de dag die iemand heeft gehad, of ie alleen is of niet. Dat zijn allemaal factoren die een keuze van iemand beïnvloed. Het is niet voor niets dat er eindeloze boeken geschreven zijn over de psychologie van de marketing. Allemaal gericht om de denkwijze van mensen zo veel mogelijk te manipuleren om iets te kopen.

Een afwijzing zegt niets over jou als persoon, maar alles over de situatie waar de ander zich in begeeft. Dus.... Mooi mens. De volgende keer als iemand huiverig is om af te spreken, een date afzegt of een toekomstige date uit sluit. Hou het luchtig. Zeg dank je wel voor een geweldige avond en dat je oprecht genoten had. Zeg dat je het begrijpt. Blijf galant en hou die deur eventueel nog open. Of als het heel duidelijk is stap dan het volgende avontuur in met een open blik.

Vraag jezelf af, wat valt er nog meer te beleven en welk avontuur ga ik nu aan? En laat jezelf niet ontmoedigd worden door negatieve onzin gedachten die nergens toe bijdragen.


Veel date plezier!

bottom of page