top of page
  • Foto van schrijverThe DatingPro Marianne

Ik op Nr 1

Dit is specifiek gericht naar de pleasers onder ons! Hoe zou het zijn als jij jezelf op nummer 1 zou zetten? Hoe zou jouw leven er dan uit zien? Welke keuzes zou je dan maken?

Op het moment dat je niet meer bezig bent met de behoeftes van anderen te vervullen kan jij je eigen rijkdom van het leven gaan invullen. Het is de verantwoordelijkheid van de ander om voor zijn of haar eigen behoeftes te zorgen. Waarschijnlijk voel jij gewoon haarfijn aan wat de ander nodig heeft en heb je er een automatisme van gemaakt om dat dan in te vullen voor de ander. Maar hoe zit het dan met je eigen behoeftes?

Op het moment dat jij zuiverder keuzes gaat maken voor jezelf trek je ook andere mensen aan en vaak zijn dat duurzamere relaties dan als je als een kip zonder kop bezig bent met de ander. Als het misloopt wist je het ergens wel, maar heb je de signalen gemist omdat je met andere dingen bezig hield dan wat oprecht voor jou werkt. Het is een spannende reis hoor, om te ontdekken wat je oprecht wenst.


Een mooi boek die je hierbij kan ondersteunen is het boek ‘Stop met Pleasen’. Het geeft door middel van verschillende korte opdrachten en reflecties inzicht in veel voorkomende valkuilen en handvatten in hoe je ermee om kan gaan.

Gezonde dosis egoïsme heeft niemand echt kwaad gedaan! Je zou het eens kunnen proberen….

Comentários


bottom of page