top of page
  • Foto van schrijverThe DatingPro Marianne

I Don’t Care

Een van de beste dingen dat me de afgelopen periode is overkomen, is de keuze om mijn relatie te verbreken. Met die keuze heb ik een hele realiteit kapot gemaakt en daarmee ook directe invloed gehad op de leefomgeving om mij heen. Na 14 jaar. En het was oprecht geen verschrikkelijke relatie. Mijn ex schaar ik nog steeds als een van mijn vrienden. Maar het werkte gewoon niet voor me. Ik was niet meer gelukkig. Op elk gebied van mijn leven had ik alles voor elkaar. Alleen bleek het relatiestuk niet voor me te werken.

En om jullie een beter beeld van mezelf te geven; ik heb eerlijk schijt aan wat anderen daar van vonden. Het heeft even geduurd voordat ik dat zelf door had hoor… Ik ben iemand die ontzettend onbevooroordeeld in het leven staat. Dus ik zat met verbazing te kijken hoe iedereen een mening had over de keuze die we maakten. Tuurlijk ging ik dan even aan mezelf twijfelen. Maar steeds kwam ik er op terug dat dit de beste keuze voor mij was. En dat deze keuze mij gelukkig maakt. Echt hoor... Ik heb onbeschaamd de eerste weken fantastisch blije foto's van mezelf op Instagram gepost. Met veel rep en roer van mijn omgeving daarover. Dus besloot ik om niets te geven om wat anderen van mijn keuzes vinden.

Echt serieus…. Wat heb je nu aan een mening van iemand anders? Het zegt niets over mij, wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Waarom zou je dat dan zo ontzettend belangrijk maken en daar je leven op inrichten? Wie wordt daar nou uiteindelijk gelukkig van? De ander loopt weer door nadat ie zijn mening geuit heeft en denkt er verder niet meer over na en jij richt je leven in naar aanleiding van 1 opmerking of gesprek. Wie is hier nou gek?Dit is dus een oprechte uitnodiging om schijt te hebben aan de meningen van anderen.

Hoe zou jouw leven eruit zien als je niets zou aan trekken van de meningen van anderen? Als jij je keuzes maakt op basis van je eigen behoeftes en verlangens? En elke dag minstens 10 dingen doet waar jij oprecht gelukkig van wordt? En dan los te komen van wat anderen er van vinden...

Een mening is niets meer dan een mening. Het is een emotionele lading die jouw wereld in geprojecteerd wordt. En jij hebt oprecht de regie om daar iets mee te doen of niet. Eerlijk... Je kan het heel waardevol en echt maken en je leven daarop in te richten en jezelf te veroordelen. Of je vindt het maar een interessant standpunt en laat het als een losvliegend stof aan je voorbij gaan. Als je voor het tweede kiest waait het allemaal veel sneller over dan je denkt. Mensen die erg bezig zijn met hun eigen mening zijn niet zo bezig met hoe jij het oppakt. Dus ze zullen niet echt in de gaten hebben wat voor invloed het heeft op jouw leefwereld. Dan zou ik eerder kiezen voor the Art of Not Giving a F*kc dan het heel erg gaan vinden. Je gaat toch ook niet bewust vliegen happen buiten omdat het zo leuk is...

Dus om terug te komen op mijn eerdere vragen. En eigenlijk is de belangrijkste vraag 'Wat zou ik vandaag kunnen doen om mij gelukkiger te voelen met mezelf?'. Want, hoe gelukkiger jij bent met jezelf, hoe leuker jij voor een ander wordt.Comentarios


bottom of page